Nooit kunnen bedenken dat ik sinds ik mijn hoortoestellen heb veel geluiden heb gemist in de afgelopen jaren. Het begon eigenlijk nadat ik een keer flink verkouden was geworden en mijn oren dicht kwamen te zitten. Nadat de tijd vorderde bleven mijn oren dicht zitten, ik wist niet beter dat het de verkoudheid was die dit nog veroorzaakte. Na een jaar hoorde ik nog niet veel, daarom heb ik een afspraak bij de audicien gemaakt om eens een gehoortest te laten doen. Al snel bleek dat ik aan beide oren weinig tot geen hoge geluiden meer kon horen en dit had niets met de verkoudheid  van een jaar geleden te maken.  hoortoestellen

Niet één maar twee hoortoestellen

Omdat mijn gehoor zo slecht was aan beiden oren moest ik twee hoortoestellen aanschaffen. De audicien heeft zowel mijn linker als rechter ook helemaal in kaart gebracht. Zo kon hij mij duidelijk maken hoe het percentage gehoor er nog was. Eigenlijk schrok ik best wel toen ik zag dat mijn linker oor maar 20% gehoor had en mijn rechter oor slechts 40%. Nadat de audicien samen met mij de juiste hoortoestellen hadden uitgezocht moest ik ongeveer een week wachten tot deze klaar waren. hoortoestellen

Eindelijk was het dan zover en kon ik de toestellen ophalen. De audicien had ervoor gekozen voor een Phonak hoortoestel, behalve dat deze zich makkelijk aanpassen in elke situatie waar ik mij in bevind zijn deze ook zeer praktisch. Zo kan ik van mijn hoortoestellen  in combinatie met de ComPilot of ComPilot Air een  draadloze hoofdtelefoon voor de tv of muziekbronnen maken.